Voor wie het nog niet wist, wij zijn ware soepfans! Het is de perfecte manier om in 1 maaltijd super veel groentjes (a.k.a. een massa voedingsstoffen) naar binnen te werken. Zeker als lunch vinden we het helemaal top. In de herfst- en wintermaanden is zo’n dampende kop vloeibare groenten ook nog eens heerlijk verwarmend.
Je hoort het: niks dan lof 🙂
Natuurlijk hebben we ook zo onze favorieten. En dit recept is er alvast 1 van: een ‘exotische wintersoep’ (hoe groot wil je je contradictie hebben?) met linzen en rijst/kokosmelk als voornaamste ingrediënten. Buiten brrr? Binnen hmm! 😉
De rijst-kokosmelk in dit recept is trouwens een combinatie die je in de meeste winkels zo kan aanschaffen. Maar natuurlijk kan je ook gewone kokos- of rijstmelk gebruiken. Hetzelfde geldt min of meer voor de linzen: dit recept is met de groene variant maar alle kleuren linzen zijn mogelijk in dezelfde verhouding. Let wel: rode linzen snel véél sneller gaar dan andere.
*Gaartijd afhankelijk van de soort linzen. Gemiddeld is 20-25 minuten zeker voldoende. Voor rode linzen volstaat 8-10 minuten.
**Vind je de soep te dik (we love ‘betonsoep’!), dan kan je naar wens water toevoegen tot de gewenste dikte is bereikt.
Ontdek nog meer soepen en lunchgerechten in ons boek No Milky Way 2 – vegan lunch
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…
Het gebruik van supplementen is de laatste jaren steeds belangrijker geworden ter aanvulling op onze…
Op deze pagina verzamel ik alle black friday deals voor veganisten en die leuk kunnen…
Vroeger werd de keuken, die vaak afgescheiden was van de andere ruimtes in huis, voornamelijk…
View Comments
Hoi wat doet het met de smaak als je oranje linzen gebruikt ipv groene?