It’s asperge time! Altijd weer blij als de eersten hun kopje laten zien 🙂

Elk seizoen start ik sowieso met de klassieke versie op VVW (Vegan Vlaamse wijze ;)) maar die staat natuurlijk al in m’n gratis e-book héhé. Bovendien gaat die versie na een tijdje natuurlijk ook vervelen.

Daarom: asperges met pasta en peterselie! Super simpel maar minstens even lekker. Een ‘must try’ voor de asperge- en pastafan!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 bussel witte asperges – geschild en in stukken van ± 2 cm gesneden
  • 2 sjalotjes – fijngesnipperd
  • 2 busjes sojaroom cuisine
  • 1 el groentebouillon (droog) of 100 ml verse
  • versgehakte peterselie
  • zeezout en zwarte peper
  • 500 gram pasta naar keuze (ik heb voor penne gekozen)

Bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  2. Fruit de sjalotjes in een beetje olijfolie.
  3. Voeg de asperges en wat water toe en laat deze op een zacht vuurtje en onder gesloten deksel garen. Controleer ze regelmatig zodat ze niet te ver garen. Voeg indien nodig een extra lepeltje water toe.
  4. Doe vervolgens de groentebouillon erbij (tenzij je daarnet verse bouillon i.p.v. water hebt gebruikt). Voeg ook de sojaroom toe, roer goed en laat nog even doorwarmen.
  5. Roer de pasta er doorheen en kruid af naar smaak met peper en zeezout.
  6. Bestrooi het gerecht met verse peterselie en dien onmiddelijk op.

Zo, benieuwd of dit pastagerecht in de smaak zal vallen. Ook verzot op asperges? Heb je nog goede suggesties? Laat maar komen die reacties!

Oh ja, en ze noemen asperges het ‘witte goud’. Dat wil je vast wel delen 😉

Elke Aerts

Elke is veganist sinds 2005 en was daarvoor 5 jaar vegetariër. Ze probeert behalve vegan te leven ook zo veel mogelijk duurzame keuzes te maken. Met deze blog is het haar missie om de plantaardige (vegan) lifestyle zo toegankelijk mogelijk te maken en jou te inspireren om bewuster te eten en te leven. Omdat je met het maken van die keuze zo ontzettend veel kan bijdragen aan een betere wereld. Beter voor jezelf, maar ook voor je omgeving, het milieu en vooral de dieren.

View Comments

Recent Posts

Veganistisch koken met bier

Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…

2 jaar ago

Vier dingen die je nodig hebt in jouw keuken

Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…

2 jaar ago

HEMA pannen en servies; de perfecte match voor elke gelegenheid

Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…

2 jaar ago

De magie van paddenstoel poeder in je dagelijkse eetpatroon

Het gebruik van supplementen is de laatste jaren steeds belangrijker geworden ter aanvulling op onze…

2 jaar ago

Black friday deals voor veganisten (2025)

Op deze pagina verzamel ik alle black friday deals voor veganisten en die leuk kunnen…

2 jaar ago

De design keuken als kloppend hart van de moderne leefruimte

Vroeger werd de keuken, die vaak afgescheiden was van de andere ruimtes in huis, voornamelijk…

2 jaar ago