De klassieker onder de schaal- en schelpdieren in een vegan variant! Deze scampi’s smaken heerlijk en hebben een authentieke ‘bite’ en structuur. Een ideaal ingrediënt om tijdens de feestdagen mee aan de slag te gaan.
Het volstaat de scampi’s licht te bakken in de wokpan of ze simpelweg te verwarmen. Wil je echter een extra feestelijk en smakelijk hapje, dan is deze tempura een top idee. Fingerfood met een kruidig deegbeslag en een heerlijk dipsausje!
Je kan de ‘veganaise’ ook zelf maken door 100 ml sojamelk in een hoge maatbeker te mengen met 1 el mosterd, 1 el appelazijn en peper en zout naar smaak, Zet de staafmixer erin en voeg ondertussen 250 ml zonnebloemolie toe. Je hebt dan snel een geschikte plantaardige mayonaise.
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…
Het gebruik van supplementen is de laatste jaren steeds belangrijker geworden ter aanvulling op onze…
Op deze pagina verzamel ik alle black friday deals voor veganisten en die leuk kunnen…
Vroeger werd de keuken, die vaak afgescheiden was van de andere ruimtes in huis, voornamelijk…
View Comments
Hallo!
Dit recept ziet er erg lekker uit, maar ik vroeg me af waar je de vegan scampi’s vandaan haalde? Ik las op een andere vegan website ook al over deze scampi’s, maar ik heb geen idee waar ik ze kan kopen.
Alvast bedankt!