Vinaigrette is een klassieke dressing voor over (groene) salades. Een basisvinaigrette bestaat uit olie, azijn, een snuifje zout en een vleugje peper. Omdat zout moeilijk in olie oplost, meng je het best eerst met de azijn. Voeg dan de olie toe en klop tot een mooi homogeen mengsel. De verhouding olie – azijn is 3:1. Een geslaagde vinaigrette is noch te zuur, noch te vettig.
Er zijn veel olies die zich goed lenen voor de bereiding van een vinaigrette. Olijfolie zorgt voor een mediterraans parfum, geschikt voor de zomer. Sesamolie vertoont een heel andere subtiliteit, eerder voor de winter.
Er zijn ook eindeloos veel smaakmakers die je vinaigrette rijker kunnen maken: een beetje mosterd, fijne (tuin)kruiden, een gehakte sjalotje, kappertjes, noten of specerijen.
Tip: giet de vinaigrette pas over de salade op het moment van serveren.
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…
Het gebruik van supplementen is de laatste jaren steeds belangrijker geworden ter aanvulling op onze…
Op deze pagina verzamel ik alle black friday deals voor veganisten en die leuk kunnen…
Vroeger werd de keuken, die vaak afgescheiden was van de andere ruimtes in huis, voornamelijk…